Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας από τις αρχές του έτους αναπτύσσει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ΣΔΑΠ) κατά το πρότυπο ISO 27001, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης "Ενίσχυση της εθνικής υπηρεσίας κατά της διαφθοράς" που έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχος του ΣΔΑΠ είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας, της διαθεσιμότητας και της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών που η Αρχή διαχειρίζεται, η ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος πολιτικών, διαδικασιών, φορμών και ροών εργασίας, καθώς και η κατάλληλη θωράκιση της Αρχής έναντι απειλών.
Μετά την ολοκλήρωση των Φάσεων Α και Β κατά τις οποίες έλαβε χώρα η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, η ανάλυση απαιτήσεων/αποκλίσεων και ο αναλυτικός σχεδιασμός του ΣΔΑΠ, τον Ιούλιο εκκίνησε με επιτυχία η δοκιμαστική λειτουργία του.
Κατόπιν αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της πιλοτικής φάσης και αναπροσαρμογής όπου απαιτείται, αναμένεται η παραγωγική λειτουργία του ΣΔΑΠ εντός του φθινοπώρου.