2ο Φόρουμ Ακεραιότητας

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς

9 Δεκεμβρίου 2022

#2ndIntegrityForum   #InternationalAntiCorruptionDay

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

«Ακεραιότητα, Λογοδοσία και Διαφάνεια στα Ανώτερα Στελέχη της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Ακεραιότητα και Διαφάνεια: Καθήκον και όχι επιλογή

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φόρουμ Ακεραιότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς (9η Δεκεμβρίου).

Σε συνέχεια της περσινής, επιτυχημένης αντίστοιχης εκδήλωσης (1ο Φόρουμ), και με δεδομένο ότι σήμερα τα θέματα διαφάνειας και λογοδοσίας είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, το φετινό 2ο Φόρουμ Ακεραιότητας διεξάγεται με σκοπό η ετήσια αυτή συνάντηση να καθιερωθεί υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς.

Με κεντρικό μήνυμα «Ακεραιότητα, Λογοδοσία και Διαφάνεια στα Ανώτερα Στελέχη της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», το 2ο Φόρουμ Ακεραιότητας έχει ως κεντρικό στόχο να καταστεί σημείο συνάντησης για τη διεξαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εστιάζοντας σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια και την δημόσια λογοδοσία, ως καθήκον και όχι ως επιλογή.

Το Φόρουμ αποτελεί πρωτοβουλία της Ε.Α.Δ. και εντάσσεται στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου και των δράσεων που αναλαμβάνει η Αρχή για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων των φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των πολιτών σε θέματα διαφάνειας, ακεραιότητας και λογοδοσίας.

Στο 2ο Φόρουμ Ακεραιότητας έχουν προσκληθεί Υπουργοί, εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διεθνών δικτύων και Αρχών καταπολέμησης της διαφθοράς, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κοινωνίας των Πολιτών, Ανεξάρτητων Αρχών, καθώς επίσης υψηλόβαθμα στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στο Φόρουμ παρουσιάστηκαν θέματα από την ελληνική αλλά και τη διεθνή πραγματικότητα:

bullet1  Δραστηριότητες Επιρροής/ Lobbying
bullet2  Έρευνα Κοινής Γνώμης για τις στάσεις και αντιλήψεις των πολιτών απέναντι στη Διαφθορά
bullet3  Σύγκρουση Συμφερόντων, Τοπική Αυτοδιοίκηση & Θεσμός Συμβούλου Ακεραιότητας

Παρακολουθήστε ξανά τις εργασίες του Φόρουμ

Έναρξη εργασιών - Χαιρετισμοί - Video χαιρετισμών

Εισαγωγή - Χαιρετισμοί - 2nd Integrity Forum

Παρουσίαση νικητών και νικητήριου έργου του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο»

Νικητήριο βίντεο 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο» - Ασημάκης Χρονάς, Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

1η Θεματική Ενότητα - Πρώτο Πάνελ

1η Θεματική Ενότητα - Δεύτερο πάνελ

2η Θεματική

3η Θεματική

Συμπεράσματα - Κλείσιμο Forum