Επανεκλογή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Αρχών Καταπολέμησης της Διαφθοράς (International Association of Anti-Corruption Authorities – IAACA)
Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας επανεξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Φορέων Καταπολέμησης της Διαφθοράς / International Association of Anti-Corruption Authorities – IAACA όπως ανακοινώθηκε στην 14η Γενική Συνέλευση της Ένωσης https://iaaca.net/news/iaaca-news/iaaca-concluded-14th-general-meeting-6-february που έλαβε χώρα διαδικτυακά την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2025. Η ανανέωση της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ανώτατο αποφασιστικό όργανό της IAACA αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλει η ΕΑΔ σε διεθνές επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Η κ. Αλεξάνδρα Ρογκάκου, Αναπληρώτρια Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και Επικεφαλής της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων επισήμανε στην τοποθέτησή της:
- τη σημασία της ανταλλαγής καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας για την ενδυνάμωση της επιχειρησιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών
- τη δέσμευση της ΕΑΔ στην προαγωγή διακρατικών σχημάτων συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση των δικλίδων ακεραιότητας και λογοδοσίας.
Η Διεθνής Ένωση αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο αρχών καταπολέμησης της διαφθοράς, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 150 μέλη παγκοσμίως. Η Ένωση στοχεύει στην προαγωγή της εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς, μέσω της παροχής συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης στα μέλη της.
Η ΕΑΔ εκλέχθηκε τακτικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022.