Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

 forum banner 768xpx 1

 

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, διοργανώνει το 1ο Φόρουμ Ακεραιότητας – 1st Integrity Forum την 9η Δεκεμβρίου. Το Φόρουμ αποτελεί πρωτοβουλία της Ε.Α.Δ. και εντάσσεται στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου και των δράσεων που αναλαμβάνει η Αρχή για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων των φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των πολιτών σε θέματα διαφάνειας, ακεραιότητας και λογοδοσίας.

Κεντρικό μήνυμα του Φόρουμ είναι «Ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς» και στόχος είναι να καταστεί σταδιακά σημείο ανάπτυξης ενός ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αναδεικνύοντας ζητήματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στο Φόρουμ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της Ε.Ε., της Κοινωνίας των Πολιτών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Ανεξάρτητων Αρχών, καθώς επίσης υψηλόβαθμα στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Θα παρουσιαστούν θέματα από την ελληνική αλλά και τη διεθνή πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα:

  • Η Διαφάνεια ως βασικός πυλώνας για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας
  • Νομοθετική Εξουσία και Διαφάνεια
  • Lobbying και Νομοθετικές Ρυθμίσεις
  • Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου & Σύμβουλος Ακεραιότητας
  • Εθνικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς
  • Whistleblowing
  • Μεταναστευτικό, ΜΚΟ και Διαφάνεια
  • Data Analysis for Enhancing Integrity με τη συμμετοχή όλων των επίσημων φορέων και επαγγελματιών της Κανονιστικής Συμμόρφωσης, του Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς επίσης και υψηλόβαθμων στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Στη συγκεκριμένη θεματική θα παρουσιασθούν όλα τα νέα δεδομένα στον χώρο της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Οι εκδηλώσεις του Φόρουμ θα είναι υβριδικές, δηλαδή τόσο με φυσική παρουσία όσο και με συνδέσεις των εισηγητών και των συμμετεχόντων μέσω ZOOM. Το σύνολο των εκδηλώσεων θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι της Ε.Α.Δ. στο YouTube.

 Για να παρακολουθήσετε το φόρουμ κάντε εγγραφή ΕΔΩ

Click Here ZOOM Register White 1

Πρόγραμμα Φόρουμ