Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διοργάνωσε στις 9 Δεκεμβρίου 2022, το 2ο Φόρουμ Ακεραιότητας, με τίτλο «Ακεραιότητα, Λογοδοσία και Διαφάνεια στα Ανώτερα Στελέχη της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Κεντρικό μήνυμα του Φόρουμ ήταν: «Ακεραιότητα και Διαφάνεια: Καθήκον και όχι Επιλογή». Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ:

https://bit.ly/3JCyCnt

Στο πλαίσιο του Φόρουμ παρουσιάστηκαν στο κοινό τρία videos ηθικών διλημμάτων που περιγράφουν περιστατικά και καταστάσεις που ο καθένας από εμάς μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του, είτε ως απλός πολίτης είτε ως δημόσιος λειτουργός.

Τα συγκεκριμένα videos απεικονίζουν με απλό και κατανοητό τρόπο την κατάσταση σύγκρουσης συμφερόντων μπροστά στην οποία μπορεί να βρεθεί κάποιος πολίτης, εργαζόμενος, προϊστάμενος, επικεφαλής ενός φορέα ή πολιτικός προϊστάμενος, θέτοντας τελικά το ερώτημα «Εσείς τι θα κάνατε;».

Στόχος είναι να αναδειχθούν τα θέματα ακεραιότητας και διαφάνειας καθώς και η ορθή αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων σύγκρουσης συμφερόντων με όρους ελέγχου και δημόσιας λογοδοσίας.


1ο Ηθικό Δίλημμα


2ο Ηθικό Δίλημμα


3ο Ηθικό Δίλημμα


Σημείωση περί Πνευματικών Δικαιωμάτων

«Το παρόν οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και τυχόν παράγωγα έργα που δημιουργούνται βάσει αυτού, αποτελούν αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και προστατεύονται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις εθνικής, ευρωπαϊκής ή διεθνούς νομοθεσίας. Το οπτικοακουστικό υλικό διατίθεται ελεύθερα στο κοινό για κάθε σύννομη χρήση, ιδίως όταν αυτή αποβλέπει στην επιμόρφωση και στην προώθηση της διαφάνειας και της ακεραιότητας, με την προϋπόθεση ότι σε περίπτωση αναπαραγωγής και οποιασδήποτε χρήσης του, είτε στο σύνολό του, είτε τμηματικά, αυτό δεν θα υφίσταται οποιαδήποτε τροποποίηση ή αλλοίωση, ενώ θα συνοδεύεται απαραίτητα από ευκρινή και διακριτή αναφορά στην πηγή προέλευσής του, ήτοι την ΕΑΔ. Η ΕΑΔ ως αποκλειστικός και μοναδικός κύριος του εν λόγω υλικού δύναται κατά την κρίση της να προβαίνει σε αλλαγές του χωρίς σχετική ειδοποίηση. Για οποιαδήποτε ερώτημα που άπτεται της πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΑΔ επί του οπτικοακουστικού υλικού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γενική Διεύθυνση Ευαισθητοποίησης της ΕΑΔ στο: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.».


Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook: https://www.facebook.com/NatTransparAuth/

Instagram: https://www.instagram.com/nationaltransparencyauthority/

Twitter: https://twitter.com/NatTransparAuth

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/hellenic-nta/posts/


Εγγραφείτε στο Newsletter της Αρχής ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα και τις εκδηλώσεις της ΕΑΔ: https://aead.gr/