Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σαςΟ Διοικητής της ΕΑΔ στη συνέντευξη που έδωσε στο radio north, έκανε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων  της ΕΑΔ κατά τη συμμετοχή της στην 85η ΔΕΘ, ενώ αναφέρθηκε στην εκδήλωση στην οποία συμμετείχε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και τον Γεν. Γραμματέα Αθ. Μπαλέρμπα με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί τα τελευταία δύο χρόνια στον τομέα της απονομής της ελληνικής Ιθαγένειας  σε αλλοδαπούς και ημεδαπούς πολίτες.

Ο κ. Μπίνης παρουσιάζοντας τα βήματα προόδου που  έχουν γίνει στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε στην ποιοτική και ποσοτική αξιολόγηση των καταγγελιών, των πορισμάτων και των πειθαρχικών υποθέσεων. Όπως είπε "συνεχίσαμε με έρευνα στο πεδίο και τη διενέργεια συνεντεύξεων για την καταγραφή των διαδικασιών, των προβλημάτων και των ευκαιριών στον τομέα της Ιθαγένειας. Θέσαμε τις κατάλληλες δικλίδες για τη διασφάλιση της ακεραιότητας και δημιουργήσαμε ένα συνεκτικό πλέγμα οργανωτικών, επιχειρησιακών και νομοθετικών μεταρρυθμίσεων".

Ο Διοικητής της ΕΑΔ αναφέρθηκε και στους επιτόπιους ελέγχους που διενεργεί η Αρχή καθώς και σε όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ληφθεί και οι διασταυρώσεις που γίνονται για την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς  του κορονοϊού ανά είδος δραστηριότητας και πληθυσμιακής ομάδας.