Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ COVID-19 για τη Δευτέρα 16.08.2021

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν τη Δευτέρα 16.08.2021 συνολικά 198.088 ελέγχους και κατέγραψαν 150 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 68.250€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε τρεις (3) επιχειρήσεις.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ COVID 19 16.08.2021

 

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (103.429).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων

2.Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

 

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Αττικής

 • Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας από υπαλλήλους τους, στην Περιφέρεια Αττικής.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 • Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000€ σε μία (1) επιχείρηση παροχής υπηρεσιών μανικιούρ – πεντικιούρ – μασάζ- μακιγιάζ αισθητικής για μη ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος, τύπου πλεξιγκλάς, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας από υπαλλήλους τους, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 • Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε καταστήματα για μη χρήση μάσκας από υπαλλήλους τους, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

 • Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε φυσικό πρόσωπο διότι παραβίασε το μέτρο του προσωρινού κατ' οίκον περιορισμού (καραντίνα) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Περιφέρεια Κρήτης

 • Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε  πρόστιμο ύψους 10.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη καντίνας για αναπαραγωγή μουσικής στην Περιφέρεια Κρήτης.
 • Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε  πρόστιμα συνολικού ύψους 1.800€ σε καταστήματα για μη χρήση μάσκας από υπαλλήλους τους, στην Περιφέρεια Κρήτης.
 • Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε  πρόστιμο ύψους 1.500€ σε εταιρία που είχε αναθέσει σε ξεναγό την πραγματοποίηση ξενάγησης υπεράριθμου γκρουπ αποτελούμενο από 42 άτομα       εντός του αρχαιολογικού χώρου στην Περιφέρεια Κρήτης.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ και επτά (7) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όρθιους πελάτες στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000€ και επτά (7) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όρθιους πελάτες στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,

 

Επικράτεια

 • Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμο ύψους 150€ για λοιπές παραβάσεις

 

 

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά διακόσιες τριάντα τέσσερις (134) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.