Επιλέξτε τη γλώσσα σας

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ COVID-19 για την Παρασκευή 04.03.2022

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Παρασκευή 04.03.2022 συνολικά 78.992 ελέγχους και κατέγραψαν 229 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 53.450€.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων 71.387

 

 

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας

2. Παραβίαση καραντίνας λόγω νόσησης από covid 19

 

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

 

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

  • Η Ε.Α.Δ. επέβαλε δυο (2) διοικητικά πρόστιμα συνολικής αξίας 600€ (2x300€) σε υπαλλήλους οδοντοτεχνικού εργαστηρίου για μη χρήση μάσκας.

 

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

  • Η ΕΛΑΣ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 5.000€ σε πολίτη για παραβίαση καραντίνας.

 

Επικράτεια

  • Το Λιμενικό πραγματοποίησε έξι χιλιάδες εξακόσια είκοσι οκτώ (6.628) ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19 και δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.
  • Τα κλιμάκια της ΕΑΔ έλεγξαν εξήντα τέσσερα (64) αντικείμενα, και δεν καταγράφηκαν παραβάσεις. Επιπλέον, έλεγξαν εννιακόσια δέκα τρία (913) για χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων και επιβλήθηκαν δύο (2) διοικητικά πρόστιμα συνολικής αξίας 600€ (2χ300€) για μη χρήση μάσκας. Επιπλέον σε αμιγείς χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, ελέγχθηκαν και τα σχετικά πιστοποιητικά χιλίων διακοσίων είκοσι τεσσάρων (1224) φυσικών προσώπων μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid (σύνολο φυσικών προσώπων 1451).
  • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη για παραβιάση σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

 

 

Γ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε δομές υγείας και προνοιακές δομές, επιπλέον γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων.