Επιλέξτε τη γλώσσα σας

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ COVID-19 για την Πέμπτη 21.04.2022

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Πέμπτη 21.04.2022 συνολικά 101.543 ελέγχους και κατέγραψαν 19 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 21.050€

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων 89.146

 

 

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων

2.Μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος

3.Είσοδος σε γήπεδο χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου για την covid 19

 

 

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

  • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη θεατή αθλητικού αγώνα, επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 7.500€ στη γηπεδούχο ομάδα – αθλητικό σωματείο και μείωση του ποσοστού πληρότητας των θεατών κατά το ήμισυ για μία (1) αγωνιστική λόγω εισόδου ενός (1) θεατή άνευ σχετικού πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης. Επιπλέον, επιβλήθηκε στον εν λόγω θεατή πρόστιμο 300€.

 

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 5.000€ σε άτομο για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα.

 

Επικράτεια

  • Το Λιμενικό πραγματοποίησε (11.697) ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, διαπιστώθηκαν πέντε (5) παραβάσεις και βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 7.500€.
  • Τα κλιμάκια της ΕΑΔ διενήργησαν ελέγχους σε τριάντα επτά (37) αντικείμενα.
  • Τα κλιμάκια της ΕΑΔ έλεγξαν εκατόν εξήντα (160) φυσικά πρόσωπα για χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων. Επιπλέον έλεγξαν αμιγείς και μικτούς χώρους, καταστημάτων αποκλειστικά για εμβολιασμένους, νοσήσαντες ή με διαγνωστικό τεστ τα σχετικά πιστοποιητικά πεντακοσίων τριών (503) φυσικών προσώπων με την εφαρμογή Covid Free.GR.
  • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία (1) σύλληψη για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων..

 

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος, επιπλέον γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων.