Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ COVID-19 για την Πέμπτη 29.07.2021

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Πέμπτη 29.07.2021 συνολικά 168.414 ελέγχους και κατέγραψαν 158 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 120.200€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας (7) ημερών σε δέκα τέσσερεις  (14) επιχειρήσεις.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ COVID 19 28

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (106.604).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων

2.Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Αττικής

 • Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κομμωτήριο για την μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού πελατών.

 

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε 3.600€ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες.
 • Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000€ σε ένα (1) μαγαζί μανικιούρ πεντικιούρ για την μη χρήση προστατευτικού plexiglass

 

Περιφέρεια Ηπείρου

 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5.000€ σε ιδιοκτήτη και 3.000 ευρώ σε προσωρινά υπεύθυνο καφενείου για μη τήρηση αναστολής λειτουργίας
 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 300€ σε καφετέρια, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε σύλληψη ιδιοκτήτη οικοπέδου και επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ σε εκμισθωτή για τη χρήση του σε διοργάνωση εκδήλωσης.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 2.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (7) ημέρες αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

 

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ σε ιδιοκτήτη κουρείου στη Χαλκίδα, για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μεγίστου αριθμού πελατών.

 

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 28.000€ σε έντεκα (11) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επτά (7) ημέρες αναστολή λειτουργίας στο καθένα για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών , για απουσία απολυμαντικού στα τραπέζια και για μη τήρηση των αποστασεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

 

Περιφέρεια Κρήτης

 • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (7) ημέρες αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Επικράτεια

 • Τα κλιμάκια της ΕΑΔ διενήργησαν ελέγχους σε τριάντα τέσσερα (34) αντικείμενα και σε οκτακόσια δώδεκα (812) φυσικά πρόσωπα.
 • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τέσσερεις  (4) συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

 

 

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά εκατόν εβδομήντα εννιά (179) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.