Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ COVID-19 για τo διάστημα 06-08.05.2022

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν από 06-08.05.2022 συνολικά 290.409 ελέγχους και κατέγραψαν 42 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 16.700€

H Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων 270.971

 

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

2.Παραβίαση καραντίνας.

 

 

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  • Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ σε άτομο για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα.

 

Επικράτεια

  • Το Λιμενικό πραγματοποίησε (17.818) ελέγχους σε αντικείμενα και φυσικά πρόσωπα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19.
  • Η (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) πραγματοποίησε ογδόντα τέσσερις (84) ελέγχους σε επιχειρήσεις – καταστήματα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, όλοι οι έλεγχοι έλαβαν χώρα σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.
  • Τα κλιμάκια της ΕΑΔ διενήργησαν ελέγχους σε ενενήντα ένα (91) αντικείμενα.
  • Τα κλιμάκια της ΕΑΔ έλεγξαν χίλια τριάντα έξι (1036) φυσικά πρόσωπα για χρήση μάσκας. Επιπλέον έλεγξαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου τριακοσίων ογδόντα οκτώ (388) εργαζομένων, με την εφαρμογή Covid Free.GR.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος, επιπλέον γίνονται έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων των εργαζομένων.