Επιλέξτε τη γλώσσα σας

 

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ COVID-19 για το Σάββατο 07.05.2022

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, Ε.Α.Δ., ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν το Σάββατο 07.05.2022 συνολικά 93.616 ελέγχους και κατέγραψαν 10 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 300€, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιβλήθηκε το μέτρο της κύρωσης της αναστολής λειτουργίας.

 

H Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων 87.561

 

 

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

 

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

 

 

 

Επικράτεια

  • Το Λιμενικό διενήργησε 5.498 ελέγχους από τους οποίους δεν προέκυψε καμία παράβαση.
  • Τα κλιμάκια της Ε.Α.Δ. διενήργησαν ελέγχους σε τριάντα επτά (37) αντικείμενα, δεν καταγράφηκε παράβαση και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.
  • Τα κλιμάκια της Ε.Α.Δ. έλεγξαν πεντακόσια είκοσι (520) φυσικά πρόσωπα για χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων. Επιπλέον ελέγχθηκαν και τα σχετικά πιστοποιητικά εκατόν εβδομήντα τριών (173) φυσικών προσώπων (εργαζομένων) μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid Free GR και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (σύνολο φυσικών προσώπων 693).

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος, επιπλέον γίνονται έλεγχοι για την κατοχή και εξακρίβωση της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/ διαγνωστικών ελέγχων των εργαζομένων.