Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διενήργησε την Παρασκευή, 29.10.2021 ελέγχους με αντικείμενο την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού στον Δήμο Λαρισαίων και στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Δήμος Λαρισαίων:

Kατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε συνολικά οκτώ (8) επιχειρήσεις και επιβλήθηκε ένα (1) διοικητικό πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ), ύψους 2.000€ και επτά (7) ημέρες αναστολή λειτουργίας, καθότι δεν είχε πραγματοποιήσει έλεγχο ταυτοπροσωπίας σε πελάτη, ο οποίος κατείχε το πιστοποιητικό εμβολιασμού του αδερφού του. Στον παραβάτη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300€.

Στις επιχειρήσεις με αμιγείς χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες ελέγχθηκαν τα πιστοποιητικά εκατόν τεσσάρων (104) φυσικών προσώπων με την εφαρμογή Covid Free GR.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη:

Κατά τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε συνολικά έντεκα (11) επιχειρήσεις και επιβλήθηκε ένα (1) διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ σε επιχείρηση εμπορίου οικιακών ειδών για παράβαση των ειδικών κανόνων λειτουργίας. Ειδικότερα, παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός στα ταμεία μεταξύ των πελατών (περίπου τριάντα άτομα) και μη τήρηση του μέτρου της απόστασης ενάμισι μέτρου (1,5μ) μεταξύ των ατόμων και επιπλέον δεν υπήρχε σήμανση στα ταμεία, ώστε να οριοθετείται το ενάμισι μέτρο μεταξύ των πελατών.

Στις επιχειρήσεις με αμιγείς χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες ελέγχθηκαν τα πιστοποιητικά ενενήντα οκτώ (98) φυσικών προσώπων με την εφαρμογή Covid Free GR.