Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων διενήργησε το διάστημα 19-21.11.2021 ελέγχους σε εκατόν εννέα (109) επιχειρήσεις της Αθήνας, Πάτρας, Λάρισας, Βόλου, Κορίνθου και Ρέθυμνου με αντικείμενο την τήρηση τη αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Διαπιστώθηκαν έξι (6) παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 2.600,00€.

Αποτίμηση των αποτελεσμάτων των επιτόπιων ελέγχων:

  • Επιβλήθηκαν τρία (3) πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500€ σε τρία (3) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) στην περιοχή της πλατείας Μαβίλης για μη λήψη μέτρων αποτροπής καπνίσματος. Συγκεκριμένα (2x500) για έλλειψη ανάρτησης σήμανσης απαγόρευσης καπνίσματος και (1x500) για ύπαρξη σταχτοδοχείων σε εσωτερικό χώρο.
  • Επιβλήθηκε ένα (1) πρόστιμο ύψους 100€ σε πελάτη που βρέθηκε να καπνίζει εντός εσωτερικού χώρου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και πρόστιμο ύψους 500€ στον υπεύθυνο διαχείρισης της επιχείρησης για ανοχή καπνιζόντων, στην περιοχή της πλατείας Μαβίλη.
  • Επιβλήθηκε ένα (1) πρόστιμο ύψους 500€ σε υπεύθυνο διαχείρισης επιχείρησης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) στην περιοχή των Αμπελοκήπων για μη τήρηση Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος.