Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

24.03.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκια των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επιχείρησαν σήμερα στους Δήμους Μεγαρέων (Μέγαρα, Πάχη και Νέα Πέραμος), Χαλανδρίου και Παλαιού Φαλήρου με αντικείμενο τη συμμόρφωση με τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του Κορωνοϊού - COVID 19.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα έγιναν επιτόπιοι έλεγχοι και αυτοψίες σε πάνω από 350 δημόσιες υπηρεσίες, φαρμακεία, τράπεζες, εμπορικά καταστήματα, ΚΤΕΟ, δημόσια πάρκα, παιδότοπoυς, κομμωτήρια και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παιδικές χαρές, κλειστούς και ανοικτούς χώρους αθλοπαιδιών, καθώς και εκκλησίες.

Έγιναν συστάσεις και δόθηκαν οδηγίες για την αποφυγή του συνωστισμού και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων μεταξύ των πολιτών που περίμεναν να εξυπηρετηθούν σε υπηρεσίες ΟΤΑ και φορέων κοινωνικής ασφάλισης καθώς και σε τράπεζες και ΚΥΕ.

Επίσης ζητήθηκαν οι βεβαιώσεις κυκλοφορίας και τα sms από δεκάδες πολίτες που μετακινούνταν στα όρια των τριών παραπάνω Δήμων του Ν. Αττικής. Έγιναν συστάσεις και ενημερώθηκαν σχετικά με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, βάσει των αναλυτικών οδηγιών που εξέδωσαν οι αρμόδιοι φορείς.

Στον Δήμο Χαλανδρίου υπήρξε ενημερωτική συνάντηση των Επιθεωρητών-Ελεγκτών με τον Δήμαρχο, ο οποίος υποδέχτηκε πολύ θετικά την παρουσία του κλιμακίου στις υπηρεσίες του Δήμου του.

Η γενική διαπίστωση των ελέγχων είναι ότι οι πολίτες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και εφαρμόζουν τα μέτρα και τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Η Ε.Α.Δ. συνεχίζει του ελέγχους συμμόρφωσης σε όλη την επικράτεια.

Μένουμε Σπίτι. Στηρίζουμε την υπερπροσπάθεια των λειτουργών της Δημόσιας Υγείας.

 

Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ο Διοικητής

 

Άγγελος Μπίνης