Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Θέμα: Πρώτη φάση ελέγχων της διαδικασίας εμβολιασμού γενικού πληθυσμού σε Κέντρα Υγείας ατόμων 80 ετών και άνω.

Κλιμάκια Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Ε.Α.Δ. διενήργησαν χθες 01.02.2020 έκτακτο έλεγχο σε εννέα (9) Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Αττικής (1. Κέντρο Υγείας Καλλιθέας, 2. Κέντρο Υγείας Πατησίων, 3. Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας, 4. Κέντρο Υγείας Βύρωνα, 5. Κέντρο Υγείας Νίκαιας, 6. Κέντρο Υγείας Περιστερίου, 7. Κέντρο Υγείας Καμινίων, 8. Κέντρο Υγείας Ζωγράφου, 9. Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου) με σκοπό την αξιολόγηση της τήρησης των πρωτοκόλλων ελέγχου και των διαδικασιών που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών κατά του COVID-19 στο πλαίσιο του εμβολιασμού ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω.

  • Από τα αρχικά ευρήματα του επιτόπιου ελέγχου δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα στη διαδικασία του εμβολιασμού.
  • Ο συνολικός αριθμός ημερήσιων προγραμματισμένων εμβολιασμών στα παραπάνω Κέντρα Υγείας ήταν 1929 άτομα και βάσει των στοιχείων που είχαν καταχωρισθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής με τη χρήση φορητών συσκευών - tablets έως την ώρα ελέγχου είχαν εμβολιαστεί 903 άτομα. Οι Ελεγκτές της ΕΑΔ προχώρησαν στην επιθεώρηση των χώρων και ταυτοποίησαν τους εμβολιασθέντες σύμφωνα με τις λίστες των Κέντρων Υγείας.

Η ΕΑΔ συνεχίζει τους επιτόπιους έκτακτους ελέγχους σε εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο την παροχή διασφάλισης στους πολίτες για τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας του εμβολιασμού.