Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας (ΔΟΑ), το Σάββατο 09.10.2021 προς ξημερώματα Κυριακής 10.10.2021 διενήργησε επιτόπιους ελέγχους στην επικράτεια επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης καθώς και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης.

Συγκεκριμένα δύο (2) κλιμάκια αποτελούμενα το καθένα από τέσσερις (4) Επιθεωρητές-Ελεγκτές της ΕΑΔ, πέντε (5) στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, και δύο (2) αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ/Γ.Α.Δ.Α διενήργησαν πιλοτικούς ελέγχους σε δύο (2) νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και έντεκα (11) καταστήματα εστίασης (ΚΥΕ) των Δήμων Κηφισιάς (Κηφισιά, Πολιτεία, Κεφαλάρι) και Αλίμου.

Αποτίμηση ελέγχων:

  • Στον Δήμο Κηφισιάς (Κηφισιά, Πολιτεία, Κεφαλάρι) ελέγχθηκαν συνολικά 231 φυσικά πρόσωπα (πελάτες και προσωπικό) εκ των οποίων 215 είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 16 (εργαζόμενοι) είχαν τεστ (Rapid) αρνητικού αποτελέσματος της λοίμωξης Covid-19. Στο σύνολο των φυσικών προσώπων έγινε έλεγχος ταυτοπροσωπίας και γνησιότητας του σχετικού πιστοποιητικού/αποτελέσματος με την εφαρμογή Covid Free GR, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.
  • Στον Δήμο Αλίμου ελέγχθηκαν συνολικά 405 φυσικά πρόσωπα ως προς την επίδειξη των νόμιμων πιστοποιητικών για εσωτερικούς αμιγείς χώρους με έλεγχο ταυτοπροσωπίας μέσω της εφαρμογής Covid Free GR, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.

Η ΕΑΔ με την ΕΛ.ΑΣ και τις υπόλοιπες ελεγκτικές υπηρεσίες Covid Free GR συνεχίζουν εντατικά την υλοποίηση του προγράμματος το πρόγραμμα ελέγχων που σχεδιάστηκε βάσει των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ από τις 09-23.10.2021.