Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

 

 

Επίσκεψη της Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στα γραφεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Η Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, αρμόδια για Πολιτικές Χρηστής Διακυβέρνησης, κ. Σλάβιτσα Γκρέκοβσκα (Slavica Grkovska), συναντήθηκε την Παρασκευή 3/11/2023 με την Αναπληρώτρια του Διοικητή κ. Αλεξάνδρα Ρογκάκου στα γραφεία της ΕΑΔ, στο πλαίσιο επίσκεψης της Αντιπροέδρου στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα στελέχη της ΕΑΔ και οι εκπρόσωποι της Βόρειας Μακεδονίας αντάλλαξαν απόψεις στα ζητήματα καταπολέμησης και πρόληψης της διαφθοράς στις δύο γειτονικές χώρες, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο νέο πλαίσιο διαχείρισης και αξιολόγησης κινδύνων στο δημόσιο τομέα, καθώς και στις καλές πρακτικές που ακολουθούνται εκατέρωθεν στους τομείς του στρατηγικού σχεδιασμού, της ακεραιότητας και της λογοδοσίας.

Στο περιθώριο της συνάντησης υπεγράφη η Δήλωση του Φόρουμ των Γυναικών Ηγετών της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης για την Καλή Διακυβέρνηση και Καταπολέμηση της Διαφθοράς (SEE GOOD GOVERNANCE ANTI-CORRUPTION WOMEN LEADERS FORUM), το οποίο έχει συσταθεί υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου της Βόρειας Μακεδονίας με στόχο την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών σε ηγετικές θέσεις στη μάχη κατά της διαφθοράς. Η ΕΑΔ μέχρι σήμερα συμμετέχει στο Φόρουμ ως Παρατηρητής.