Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Η ΕΑΔ αναλαμβάνει την Αντιπροεδρία του Δικτύου των Αρχών Πρόληψης της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (NCPA) για το έτος 2023

Με πρωτοβουλία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, έλαβε χώρα την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023, διαδικτυακή συνάντηση με την Αρχή για την Πρόληψη Σύγκρουσης Συμφερόντων της Κροατίας και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου των Αρχών Πρόληψης της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (NCPA), προκειμένου να γίνει η παράδοση – παραλαβή της Προεδρίας του Δικτύου.

Αναφορικά με τις εκλογές για το 2023 και κατόπιν των υποβληθεισών υποψηφιοτήτων, η Αρχή για την Πρόληψη Σύγκρουσης Συμφερόντων της Κροατίας εξελέγη στην Προεδρία του Δικτύου και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας καθώς και οι Αρχές Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Μαρόκου και Εκουαδόρ ανέλαβαν την Αντιπροεδρία του Δικτύου. Ως μέλη της Διοικούσας Επιτροπής εξελέγησαν η Παλεστινιακή Αρχή και οι Αρχές Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Γαλλίας (AFA-FR), της Σερβίας (ACAS-RS) και της Ιταλίας (ANAC-IT). Τα μέλη του Δικτύου ενέκριναν το νέο σχήμα διοίκησης.

Η τέταρτη και τελευταία (για το 2022) συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δικτύου υπό την Προεδρία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, πραγματοποιήθηκε (διαδικτυακά) τη Δευτέρα 05.12.2022 με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μελών του Δικτύου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσιάσθηκε ο ετήσιος απολογισμός των δράσεων και η τελική πρόοδος των δύο Οδηγών (1ος και 3ος) και της ετήσιας έκθεσης, τα οποία αναμένεται να δημοσιευθούν τις πρώτες ημέρες του έτους 2023.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα ήθελε να συγχαρεί την Προεδρεύουσα Αρχή της Κροατίας καθώς και τα λοιπά μέλη του Δικτύου για την ενεργό συμμετοχή τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας στον τομέα της πρόληψης και καταπολέμησης της διαφθοράς.