Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε την Παρασκευή 28.01.2022 ελέγχους σε επιχειρήσεις του Δήμου Λαρισαίων, με αντικείμενο την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 6.200€ και η ποινή της αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες σε ένα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Επίσης ελέγχθηκαν με την εφαρμογή Covid Free GR τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/νόσησης 152 προσώπων.

Αποτίμηση κατά τον επιτόπιο έλεγχο:

Το κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους σε συνολικά οκτώ (8) αντικείμενα στα οποία καταγράφηκε μία (1) παράβαση και επιβλήθηκε ένα (1) διοικητικό πρόστιμο αξίας 5.000€ και δεκαπέντε ημέρες αναστολή λειτουργίας σε Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος για μη τήρηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας. Συγκεκριμένα, επέτρεψε σε τέσσερις (4) πελάτες να βρίσκονται σε κλειστό χώρο χωρίς να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (διέθεταν αρνητικό rapid test). Επιπροσθέτως επιβλήθηκαν τέσσερα διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.200€ στους πελάτες του ανωτέρου ΚΥΕ οι οποίοι δεν έφεραν ούτε επέδειξαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.