Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Hmerida YPEX Twitter new
Τοποθετήσεις στη διαδικτυακή Ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΑΔ σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μ .Βαρβιτσιώτη και τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, με θέμα: " Η σημασία της διαφάνειας στις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές : σύγχρονες προκλήσεις και νέα δεδομένα
 
Στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα  "Η σημασία της διαφάνειας στις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές" που διοργανώθηκε από την ΕΑΔ σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, ο Διοικητής της ΕΑΔ κ.Αγγελος Μπίνης αναφέρθηκε στη σημασία της διαφάνειας στις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές ως προτεραιότητα στη μάχη κατά της δωροδοκίας και της διαφθοράς σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα και κάλεσε τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων να παραμείνουν σε εγρήγορση και να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την ενθάρρυνση ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος το οποίο θωρακίζει την ακεραιότητα, ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό και προσελκύει ξένες επενδύσεις.
Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Γιάννης Σμυρλής, και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης. Η πανεπιστημιακός Μαρία Γαβουνέλη, εθνική εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Εργασίας του ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση δωροδοκίας, αναφέρθηκε στη νομική υποχρέωση που υπάρχει για διαφάνεια στις διεθνείς συναλλαγές τονίζοντας πως δεν εναπόκειται απλώς στην αγαθή βούληση των εμπλεκομένων αλλά θα χρειαστεί και  η ενεργός  συμμετοχή τόσο του ιδιωτικού τομέα όσο και των δημοσίων υπηρεσιών.
Στην Ημερίδα συμμετείχαν στελέχη διεθνών και δημοσίων φορέων, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.
 

Τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της ΕΡΤ  Ηλίας Σιακαντάρης . 


 
 
 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα:
 


Αποτελέσματα ψηφοφορίας mentimeter


Παρουσιάσεις εισηγητών