Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

omilites

 

imerida apates omilites

Στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας  με αφορμή την Hμέρα ασφαλούς διαδικτύου με θέμα: «Διαδικτυακές απάτες στην εποχή του covid-19 και τρόποι αντιμετώπισής τους», περισσότεροι από 280 επαγγελματίες από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις μορφές διαδικτυακής απάτης αλλά και να ακούσουν πρακτικούς τρόπους πρόληψης και προστασίας από αυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν εντυπωσιακή είναι η αύξηση που παρουσιάζουν οι διαδικτυακές απάτες εν μέσω πανδημίας με τους καταναλωτές να εμφανίζονται ελλιπώς ενημερωμένοι για το πώς μπορούν να προστατευθούν αλλά και για το πού πρέπει να κάνουν τη σχετική καταγγελία.

Πρόγραμμα Ημερίδας (pdf)

 

 

Πάνελ e-Ημερίδας:

Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης

Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/ Αρχηγείο Ε.Α., Βασίλης Παπακώστας

Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Γεν. Γραμμ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης και Προϊστ. Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας & Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) Σπυρίδων Περιστέρης, Ph.D.

Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.ECA.), Πρόεδρος Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη, Γεν. Διευθυντής Στέλιος Πετρίδης και Μέλος Δ.Σ. Αλέξανδρος Λεούσης

Skroutz Α.Ε., Συνιδρυτής Γιώργος Αυγουστίδης

Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, Senior Director – Group Chief Information Security Officer, Χρήστος Τόπακας