Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Την Τρίτη 15.03.2022 έλαβε χώρα με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το διεθνές Διαδικτυακό Σεμινάριο με τίτλο «Trends and Challenges in Regulating Lobbying Activities» στο πλαίσιο υλοποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Εργασιών του Δικτύου των Αρχών για την Πρόληψη της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (Network of Corruption Prevention Authorities - NCPA) υπό την Προεδρία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Άγγελος Μπίνης ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης των Αρχών Καταπολέμησης της Διαφθοράς (ΙΑΑCA) κ. Simon Peh.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, έγκριτοι ομιλητές από τον ΟΟΣΑ, τις Αρχές Πρόληψης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς Ελλάδας και Σερβίας και την Αρχή Lobbying του Quebec Καναδά, παρουσίασαν τα διεθνή πρότυπα καθώς και τις εμπειρίες τους σχετικά με τη ρύθμιση του πλαισίου άσκησης δραστηριοτήτων επιρροής σε θεσμικούς φορείς της πολιτείας. Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τόσο τις Αρχές του Δικτύου, αλλά και Συνδέσμους/Ενώσεις Επιχειρήσεων και Μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας των μελών του Δικτύου των Αρχών για την Πρόληψη της Διαφθοράς (NCPA), είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν, να υποβάλουν ερωτήματα προς τους ομιλητές αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις όσον αφορά στον σχεδιασμό και εφαρμογή δημόσιων πολιτικών για τη ρύθμιση δραστηριοτήτων άσκησης επιρροής (lobbying).