Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

                                                                                                                    07.07.2020

 

Κατά το διάστημα 03-05.06.2020 η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διενήργησε ελέγχους σε 15 Δήμους σε όλη την επικράτεια με αντικείμενο την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του SARS COV-2. Συνολικά ελέγχθηκαν 195 σημεία ενδιαφέροντος (οργανωμένες παραλίες, υπεραστικά ΚΤΕΛ και ΚΥΕ) στα 19 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 9,74%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 33.150€ κυρίως για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα καταστήματα. Επίσης επιβλήθηκε η κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 5 ΚΥΕ. 

ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙΣΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ:

Οργανωμένες παράλιες:

 • Στον Δήμο Λευκάδας ελέγχθηκαν τρείς (3) παραλίες (Γύρα, Αγ. Ιωάννης, Κάθισμα) χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις. 
 • Στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας ελέγχθηκαν τρείς (3) παραλίες, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις . 

Υπεραστικά ΚΤΕΛ:

 • Στον Δήμο Βόλου ελέγχθηκαν τρία (3) δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις στο σύνολό τους.

Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)

Δήμος Λάρισας: 

 • Σε δύο (2) εστιατόρια επιβλήθηκαν τρία (3) πρόστιμα, συνολικού ύψους 450€, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.
 • Σε ένα (1) εστιατόριο επιβλήθηκε ένα (1) πρόστιμο των 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών, για μη τήρηση απόστασης μεταξύ των τραπεζιών.
 • Σε ένα (1) μπαρ επιβλήθηκε (1) πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων / τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Δήμος Χαλανδρίου:

 • Σε δύο (2) μπαρ επιβλήθηκαν (2) πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση της αναλογία ατόμων / τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας στο καθένα.

Δήμος Κηφισιάς:

 • Σε τέσσερα (4) καταστήματα ΚΥΕ (καφέ–μπαρ, καφετέρια, μπαρ) επιβλήθηκαν τέσσερα (4) πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Δήμος Ηρακλείου:

 • Σε ένα (1)καφέ-μπαρ επιβλήθηκε (1) πρόστιμο 15.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων / τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Δήμος Βόλου:

 • Σε δύο (2) καταστήματα ΚΥΕ (καφέ-μπαρ και εστιατόριο) επιβλήθηκαν δύο (2) πρόστιμα συνολικού ύψους 300€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας:

 • Σε τρία (3) εστιατόρια και ένα (1) καφέ μπαρ επιβλήθηκαν είκοσι τρία (23) πρόστιμα συνολικής αξίας 3.450€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.
 • Σε ένα (1) ταχυφαγείο επιβλήθηκαν επτά (7) πρόστιμα συνολικού ύψους 1050€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Δήμος Θέρμης:

 • Σε μία (1) καφετέρια επιβλήθηκαν (δύο) 2 πρόστιμα συνολικού ύψους 300€ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

            

 

                                                                                                        Εθνική Αρχή Διαφάνειας

                                                                                                                 Ο Διοικητής

                                                                                                              Άγγελος Μπίνης