Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

BI Lobbying After 768px 1


Περισσότεροι από 300 επαγγελματίες από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Διαδικτυακό Σεμινάριο που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με θέμα «Δραστηριότητες Επιρροής: Το Ελληνικό Θεσμικό Πλαίσιο». Στο επίκεντρο του σεμιναρίου βρέθηκε το νέο νομοθετικό πλαίσιο (ν.4829/2021) για τη ρύθμιση των δραστηριοτήτων άσκησης επιρροής, το οποίο εισήγαγε για πρώτη φορά στη Χώρα μας ένα συνεκτικό πλαίσιο ρύθμισης της αλληλεπίδρασης των δημόσιων φορέων με τους εκπροσώπους συμφερόντων (Lobbyists).

Ανταλλάχτηκαν απόψεις σχετικά με τις υποχρεώσεις που δημιουργεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους εκπροσώπους συμφερόντων και τους θεσμικούς φορείς, τις απαιτήσεις διαφάνειας για τα πρόσωπα που ασκούν δραστηριότητες επιρροής, καθώς και ο ρόλος της Ε.Α.Δ. για την εποπτεία της ορθής εφαρμογής των διατάξεων του θεσμικού πλαισίου.

Το εν λόγω σεμινάριο εντάσσεται σε σειρά εκπαιδευτικών δράσεων της Ε.Α.Δ. με κεντρικό θεματικό άξονα την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς στον ιδιωτικό τομέα (Business Integrity).

Κεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης.


Δελτιο τύπου

Άρθρο ανακοίνωσης της εκδήλωσης


Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=w4xeQNYKC1s


Αποτελέσματα ψηφοφορίας mentimeter


Παρουσιάσεις εισηγητών

  • Δρ. Αναστασία Σωτηροπούλου, Νομική Συνεργάτης του Διοικητή, Εθνική Αρχή Διαφάνειας
  • Ιωάννης Σταϊκούρας, Στέλεχος Γενικής Διεύθυνσης Ακεραιότητας & Λογοδοσίας, Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας (YouTube) ώστε να ενημερώνεστε για μελλοντικές μας εκδηλώσεις.