Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Εικονική Περιήγηση Στην Έκθεση:

Πατώντας στο banner μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στην έκθεση με τα 120 έργα μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον 2ο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο» με θέμα: «Όχι στη βία. Ναι στη φιλία. Κάνε block στον εκφοβισμό» που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με τη συμμετοχή 1.975 παιδιών από όλη την επικράτεια.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τη Βουλή των Ελλήνων και φιλοξενείται στον χώρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο.

Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες.

 BANNER MATEIKOS KAPNERGOSTASIO11

https://tour.panoee.com/65a922ed88e74b9091d9ccee


Με κεντρικό μήνυμα «Όχι στη βία, ναι στη φιλία. Κάνε block στον εκφοβισμό», 1.975 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο», εκπροσωπώντας 176 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από διάφορους δημιουργικούς τρόπους (π.χ. ζωγραφιές, αφίσες, κολάζ, φωτογραφία, video και μουσική) να αποτυπώσουν στα εικαστικά τους έργα το μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας και υπέρ της διαφορετικότητας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης.

Μέσα από τις σπουδαίες εικαστικές δημιουργίες των παιδιών αναδείχθηκε το ταλέντο τους, καθώς και η καθαρή και δημιουργική ματιά τους. Τα έργα των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό, φιλοξενούνται σε Έκθεση που συνδιοργανώνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Βουλή των Ελλήνων στον χώρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής, στο εμβληματικό κτήριο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστάσιου.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης καθώς και η βράβευση των νικητήριων έργων του διαγωνισμού έγιναν σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλη την επικράτεια.

Πληροφορίες και υλικό - video της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Τελετή Βράβευσης νικητών 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Όχι στη βία, ναι στη φιλία. Κάνε block στον εκφοβισμό»


Η Έκθεση είναι αφιερωμένη στα 1.975 παιδιά που πήραν μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας και, μέσω αυτών, στα παιδιά που έχουν υποστεί ή υφίστανται τις συνέπειες της ενδοσχολικής βίας και που, μέσα από τη «φωνή» των συμμαθητριών και συμμαθητών τους, ενδυναμώνονται κι αισθάνονται ότι δεν είναι μόνα τους· είναι μέλη μιας κοινότητας που δεν αδιαφορεί, αλλά τα αγκαλιάζει προστατευτικά.


Πληροφορίες Έκθεσης:

Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο (Λένορμαν 218, Αθήνα)

Ώρες λειτουργίας:

Kαθημερινές: 10:00 - 18:00
Σάββατο: 09:00 - 14:00

Διάρκεια έκθεσης: 20.11.2023 - 31.08.2024

Η είσοδος είναι ελεύθερη


Σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας διοργανώνεται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας κάθε δυο χρόνια και απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Βασική αποστολή του είναι η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας στις αξίες της αλήθειας, της διαφάνειας και της ακεραιότητας. Βρίσκεται, δε, στην «καρδιά» των δράσεων που υλοποιεί η Αρχή, παράλληλα με τη σταδιακή καλλιέργεια στα παιδιά – στους αυριανούς πολίτες της χώρας – μιας κουλτούρας μηδενικής ανοχής απέναντι στη διαφθορά.


Περισσότερες πληροφορίες για τον Μαθητικό Διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο ενημερωτικό έντυπο:

Ενημερωτικό Έντυπο Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας "Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο"


Για πληροφορίες σχετικά με τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό δείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Εκδήλωση βράβευσης νικητών 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο»


 Σημείωση περί πνευματικών δικαιωμάτων

Το συγκεκριμένο υλικό (βίντεο & παρουσιάσεις) στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων των πλάνων, των κειμένων, των γραφημάτων, της διάταξης και του σχεδιασμού, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) και προστατεύεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις εθνικής, ευρωπαϊκής ή διεθνούς νομοθεσίας. Διατίθεται ελεύθερα στο κοινό για κάθε σύννομη χρήση, ιδίως όταν αυτή αποβλέπει στην επιμόρφωση και στην προώθηση της διαφάνειας και της ακεραιότητας, με την προϋπόθεση ότι σε περίπτωση αναπαραγωγής και οποιασδήποτε χρήσης του περιεχομένου της έκδοσης, είτε στο σύνολό του, είτε τμηματικά, θα συνοδεύεται απαραίτητα από ευκρινή και διακριτή αναφορά στην πηγή προέλευσής του, ήτοι την Ε.Α.Δ., με τρόπο ακριβή, σαφή και μη παραπλανητικό. Το συγκεκριμένο υλικό (βίντεο & παρουσιάσεις) δεν επιτρέπεται να τροποποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο ούτε και να αποτελέσει αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Η ΕΑΔ ως αποκλειστικός και μοναδικός κύριος της εν λόγω έκδοσης δύναται κατά την κρίση της να προβαίνει σε αλλαγές του περιεχομένου αυτού, χωρίς σχετική ειδοποίηση.

Για οποιοδήποτε ερώτημα που άπτεται της πνευματικής ιδιοκτησίας της Ε.Α.Δ. επί του συγκεκριμένο υλικού (βίντεο & παρουσιάσεις), μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γενική Διεύθυνση Εyαισθητοποίησης & Δράσεων με την Κοινωνία της ΕΑΔ στο: gde@aead.gr