Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Hgetes 2023 768px 1


Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής και την Εκπαιδευτική Τηλεόραση της Βουλής προκηρύσσουν για το σχολικό έτος 2022-2023 τον

2 Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας

«Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο»

με θέμα:

«Όχι» στη Βία, «Ναι» στη Φιλία

Κάνε Block στον Εκφοβισμό

Έχοντας ως «πυξίδα» τον περσινό επιτυχημένο μαθητικό διαγωνισμό (συμμετείχαν 217 μαθητές/τριες από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με 157 έργα και συνολικά εκπροσωπήθηκαν 37 σχολεία της χώρας) και εντοπίζοντας συγκεκριμένες παραμέτρους που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή των μαθητών στη διαγωνιστική διαδικασία, επιλέχθηκε ως πλαίσιο περιεχομένου για τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό, το επίκαιρο ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού (bullying) και το κατά πόσο η εξάλειψή του συνδέεται με τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου, την εμπιστοσύνη, την ανεκτικότητα πέρα από την καταγωγή, το κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, καθώς και άλλων παραγόντων που επιτείνουν αρκετές φορές την κάθε είδους διάκριση (κοινωνική, οικονομική, φυλετική, θρησκευτική κλπ).

Κατεβάστε το ενημερωτικό έντυπο του διαγωνισμού από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ενημερωτικό Έντυπο Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο


Ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού: 9η Δεκεμβρίου 2022 (Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Διαφθοράς)

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής συμμετοχών: 7η Απριλίου 2023


 

Η αξιολόγηση θα γίνει από επταμελή επιτροπή η οποία θα βραβεύσει τα έργα των μαθητών/τριών ανά κατηγορία συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να:

  • επισκεφτούν τον ιστότοπο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας www.aead.gr
  • επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2132129794 (κα Γεωργία Ζαρκινού) και 2132129795 (κος Δημήτρης Πασχαλίδης)
  • αποστείλουν επιστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική δ/νση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την προκήρυξη και το σχετικό υλικό:

Προκήρυξη Διαγωνισμού "Ηγέτες Ακεραιότητας"

Αίτηση συμμετοχής

Υπεύθυνη Δήλωση

Κατάσταση μαθητών/τριών


 Παρακολουθήστε το video της Βράβευσης των Νικητών του 1ου Διαγωνισμού Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο:


 Ενημέρωση: 27-04-2023

Δελτίο Τύπου

Oλοκληρώθηκε η 1η Φάση του Μαθητικού Διαγωνισμού «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο» για το σχολικό έτος 2022-2023


Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας (YouTube) & στο Newsletter της Αρχής, ώστε να ενημερώνεστε για τις μελλοντικές μας εκδηλώσεις.


Σημείωση περί πνευματικών δικαιωμάτων

Το συγκεκριμένο υλικό (βίντεο & παρουσιάσεις) στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων των πλάνων, των κειμένων, των γραφημάτων, της διάταξης και του σχεδιασμού, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) και προστατεύεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις εθνικής, ευρωπαϊκής ή διεθνούς νομοθεσίας. Διατίθεται ελεύθερα στο κοινό για κάθε σύννομη χρήση, ιδίως όταν αυτή αποβλέπει στην επιμόρφωση και στην προώθηση της διαφάνειας και της ακεραιότητας, με την προϋπόθεση ότι σε περίπτωση αναπαραγωγής και οποιασδήποτε χρήσης του περιεχομένου της έκδοσης, είτε στο σύνολό του, είτε τμηματικά, θα συνοδεύεται απαραίτητα από ευκρινή και διακριτή αναφορά στην πηγή προέλευσής του, ήτοι την Ε.Α.Δ., με τρόπο ακριβή, σαφή και μη παραπλανητικό. Το συγκεκριμένο υλικό (βίντεο & παρουσιάσεις) δεν επιτρέπεται να τροποποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο ούτε και να αποτελέσει αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Η ΕΑΔ ως αποκλειστικός και μοναδικός κύριος της εν λόγω έκδοσης δύναται κατά την κρίση της να προβαίνει σε αλλαγές του περιεχομένου αυτού, χωρίς σχετική ειδοποίηση.

Για οποιοδήποτε ερώτημα που άπτεται της πνευματικής ιδιοκτησίας της Ε.Α.Δ. επί του συγκεκριμένο υλικού (βίντεο & παρουσιάσεις), μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γενική Διεύθυνση Εyαισθητοποίησης & Δράσεων με την Κοινωνία της ΕΑΔ στο: gde@aead.gr