Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Τίτλος: Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα «Η Καταπολέμηση της Διαφθοράς ως Πυλώνας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» (18.10.21 & ώρα: 10:00 π.μ.)

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων των φορέων του ιδιωτικού τομέα σε θέματα ακεραιότητας, ελέγχου και λογοδοσίας διοργανώνει σειρά έξι διαδικτυακών σεμιναρίων (5 Θεματικά + 1 Απολογιστικό) με θέμα «Ακεραιότητα στον Ιδιωτικό Τομέα». Ο κύκλος των σεμιναρίων (webinars) θα ανοίξει τον Οκτώβριο 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο 2022. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και ώρα: 10:00–11:30 π.μ. με τίτλο: «Η Καταπολέμηση της Διαφθοράς ως Πυλώνας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

Πώς μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να συμβάλλει στην καταπολέμηση της διαφθοράς; Ποιες πολιτικές θα πρέπει να υιοθετήσουν οι επιχειρήσεις για να αξιολογήσουν τον κίνδυνο διαφθοράς και ποια μέτρα θα πρέπει να εφαρμόσουν; Πώς συνδέονται οι δράσεις ΕΚΕ των επιχειρήσεων με την καταπολέμηση της διαφθοράς; Ποιο είναι το ελληνικό πλαίσιο και ποια τα διεθνή πρότυπα τα οποία μπορούν να καθοδηγήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις; Ποιος ο ρόλος του ESG και πώς μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη;

Τα παραπάνω ερωτήματα θα αποτελέσουν την κεντρική θεματολογία του πρώτου σεμιναρίου στο οποίο θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι:

  • Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas)
  • Ιωάννης Δελατόλας, Στέλεχος της Διεύθυνσης Τίτλων & Εκδοτριών, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών
  • Σοφοκλής Καραπιδάκης, Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης & Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων, Όμιλος Μυτιληναίος
  • Κωνσταντίνος Γιαμαλίδης, Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Πρόληψης & Καταστολής Απάτης, Όμιλος ΤΙΤΑΝ
  • Εκπρόσωπος, ΕΥΔΑΠ (αναμένεται επιβεβαίωση)
  • Άγγελος Μπίνης, Διοικητής, Εθνική Αρχή Διαφάνειας

 

Τον συντονισμό θα κάνει η κυρία Μαρία Γαβουνέλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Δ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι της ΕΑΔ στο YouTube

Για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://aead.gr/education/draseis-evesthitopoiisis/programa-enhmerotikon-draseon-akeraiothta-ston-idiotiko-tomea

Επισυνάπτεται (pdf) το αναλυτικό πρόγραμμα του webinar & το αναλυτικό πρόγραμμα των 5+1 webinars.