Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Η Βουλή των Ελλήνων και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διοργανώνουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, εκδήλωση βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο», με θέμα Όχι στη βία, ναι στη φιλία. Κάνε block στον εκφοβισμό.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας κατά το σχολικό έτος 2022-2023 με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, αλλά και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying). Συνολικά, εκπροσωπήθηκαν 176 σχολεία από όλη την επικράτεια με τη συμμετοχή 1.975 μαθητών και μαθητριών και τη δημιουργία 1.184 έργων, ομαδικών και ατομικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% των συμμετοχών προήλθε από σχολικές μονάδες της Περιφέρειας. Η αξιολόγηση των έργων πραγματοποιήθηκε από επταμελή επιτροπή, μέλη της οποίας υπήρξαν εκπρόσωποι της ΕΑΔ, της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Τα μαθητικά έργα που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και θα βραβευθούν ανέρχονται σε 12 έργα.

Μετά το πέρας των βραβεύσεων θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο Όχι στη βία, ναι στη φιλία. Κάνε block στον εκφοβισμό, στην οποία, πέραν των βραβευόμενων έργων, εκτίθενται συνολικά 120 έργα μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του σεβασμού της ιδιαιτερότητας του κάθε παιδιού, της αποδοχής της διαφορετικότητας, της δικαιοσύνης, της ακεραιότητας και της αλληλεγγύης.

Θα απευθύνουν χαιρετισμούς:

  • Βασίλειος Γιόγιακας, Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής
  • Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας (π.ε)
  • Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού
  • Γεώργιος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού
  • Αλεξάνδρα Ρογκάκου, Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Info

Βιβλιοθήκη της Βουλής

Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο (Λένορμαν 218, Αθήνα)

Ώρες λειτουργίας:

Kαθημερινές: 10:00-18:00

Σάββατο: 09:00-14:00

Διάρκεια έκθεσης: 20.11.2023-31.3.2024

Είσοδος ελεύθερη με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας

Δηλώσεις συμμετοχής: https://polls.aead.gr/index.php/723913?lang=el

Η εκδήλωση θα καλυφθεί και διαδικτυακά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

https://www.youtube.com/watch?v=klcjSIhRuVE