Λογότυπο Ελληνικής Δημοκρατίας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Dihmerida all 768px1


Τη Δευτέρα και την Τρίτη 3 & 4 Ιουλίου 2023 διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ε.Α.Δ. ενημερωτική Διημερίδα με θέμα «Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός ως εργαλείο Λογοδοσίας στη Δημόσια Διοίκηση».

Την 1η ημέρα της Διημερίδας, που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και προβλήθηκε ζωντανά στο κανάλι της Ε.Α.Δ. στο you tube, παρακολούθησαν περισσότερα από 200 στελέχη του δημόσιου τομέα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, του πολιτικού κόσμου και των Ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίοι μέσα από τις ομιλίες τους και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας επεσήμαναν την αξία της δημόσιας λογοδοσίας στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς και παρουσίασαν τη συμβολή του στρατηγικού σχεδιασμού ως εργαλείο προγραμματισμού, διαφάνειας, αποτελεσματικότητας και λογοδοσίας. Στο πλαίσιο της διημερίδας, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και συγκεκριμένα παραδείγματα κατάρτισης Στρατηγικών και Επιχειρησιακών Σχεδίων τόσο στις Ανεξάρτητες Αρχές όσο και στο σύνολο της Κυβέρνησης.  

Την 2η ημέρα της Διημερίδας, που απευθυνόταν αποκλειστικά στο ανθρώπινο δυναμικό της Ε.Α.Δ, παρακολούθησαν μέσω zoom 180 περίπου στελέχη της, τα οποία είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τη διαδικασία κατάρτισης και τις καινοτομίες του Στρατηγικού Σχεδίου της Αρχής. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τα βασικά σημεία του Στρατηγικού Σχεδίου της Ε.Α.Δ. για το χρονικό διάστημα 2023-2027 καθώς και για τη σύνδεσή του με την ετήσια Επιχειρησιακή Στοχοθεσία των οργανικών μονάδων.


Δελτίο Τύπου


Άρθρο Ανακοίνωσης της Εκδήλωσης 


Μπορείτε να παρακολουθήσετε την 1η ημέρα της Διημερίδας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/live/6VMwY5LGzpY


 Παρουσιάσεις Εισηγητών 1ης Ημέρας

Παρουσιάσεις Εισηγητών 2ης Ημέρας

  • Γιώργος Κασάπας, Προϊστάμενος Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διεθνών Σχέσεων, Εθνική Αρχή Διαφάνειας
  • Μαίρη Ματζοράκη, Στέλεχος Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διεθνών Σχέσεων, Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Μπορείτε να δείτε το «Στρατηγικό - Σχέδιο 2023-2027» της Ε.Α.Δ. στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://aead.gr/publications/essays/stratigiki-sxedio-ead-2023-2027


Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας (YouTube) & στο Newsletter της Αρχής, ώστε να ενημερώνεστε για τις μελλοντικές μας εκδηλώσεις.


Σημείωση περί πνευματικών δικαιωμάτων

Το συγκεκριμένο υλικό (βίντεο & παρουσιάσεις) στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων των πλάνων, των κειμένων, των γραφημάτων, της διάταξης και του σχεδιασμού, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) και προστατεύεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις εθνικής, ευρωπαϊκής ή διεθνούς νομοθεσίας. Διατίθεται ελεύθερα στο κοινό για κάθε σύννομη χρήση, ιδίως όταν αυτή αποβλέπει στην επιμόρφωση και στην προώθηση της διαφάνειας και της ακεραιότητας, με την προϋπόθεση ότι σε περίπτωση αναπαραγωγής και οποιασδήποτε χρήσης του περιεχομένου της έκδοσης, είτε στο σύνολό του, είτε τμηματικά, θα συνοδεύεται απαραίτητα από ευκρινή και διακριτή αναφορά στην πηγή προέλευσής του, ήτοι την Ε.Α.Δ., με τρόπο ακριβή, σαφή και μη παραπλανητικό. Το συγκεκριμένο υλικό (βίντεο & παρουσιάσεις) δεν επιτρέπεται να τροποποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο ούτε και να αποτελέσει αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Η ΕΑΔ ως αποκλειστικός και μοναδικός κύριος της εν λόγω έκδοσης δύναται κατά την κρίση της να προβαίνει σε αλλαγές του περιεχομένου αυτού, χωρίς σχετική ειδοποίηση.

Για οποιοδήποτε ερώτημα που άπτεται της πνευματικής ιδιοκτησίας της Ε.Α.Δ. επί του συγκεκριμένο υλικού (βίντεο & παρουσιάσεις), μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γενική Διεύθυνση Εyαισθητοποίησης & Δράσεων με την Κοινωνία της ΕΑΔ στο: gde@aead.gr